Menu Sluiten

Riool Ontstoppen


Riool ontstoppen

Wanneer u een verstopte rioolleiding heeft, is het enige wat u kunt doen een ontstoppingsdienst te bellen. Zij kunnen de oorzaak van de verstopping vaststellen en uw riolering ontstoppen. De meest voorkomende reden waarom leidingen verstopt raken is als gevolg van onvoldoende afvoer. Er zijn momenten dat we niet genoeg aandacht besteden aan hoe ons toilet en afvoersystemen werken, dus het resulteert in onjuiste stroming van vloeibaar afvalwater en rioolwater.

Er zijn momenten waarop een verstopte afvoer moeilijker te ontstoppen is.

Bijvoorbeeld, als er gebroken leidingen onder de grond liggen, dan kan het meer tijd kosten voordat ze vervangen zijn. Dit is een van de redenen waarom je beter je riolering niet zelf ontstopt, maar hier een ervaren specialist voor inhuurt.

Info over riool ontstoppen

Kennis over Riool ontstoppen

De riolering in je huis is belangrijk voor het wegspoelen van vies water en andere vuiligheid waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Je riolering moet daarbij wel onderhouden worden, want wanneer er te veel vuilresten in de leidingen blijven zitten kan dit leiden tot verstopte rioleringsbuizen. Deze verstopping heeft als gevolg dat je vuil niet weg kan komen, dat je wateroverlast krijgt omdat het water niet meer door het vuil heen kan en er komt een enorme stank uit de leidingen die door je hele huis te ruiken is.

Om een rioolverstopping te voorkomen, moet je geen andere spullen deponeren in de verschillende afvoeren in het huis.

Hiermee worden spullen bedoeld die veel chemicaliën bevatten of die niet of moeilijk af te breken zijn, zoals reinigingsdoekjes. In de meeste huishoudens komt weleens een rioolprobleem voor, zoals een beschadiging aan het riool of een verstopping van het riool. In het laatste geval zijn er twee dingen mogelijk. Of er is één afvoeraansluiting kapot of er zijn meerdere afvoeraansluitingen kapot.

Meer info over riool ontstoppen nu op www.antwerpseruimdienst.be.

Tags

Riool Ontstoppen Antwerpen | Riool Ontstoppen |