Menu Sluiten

Septische Put Ledigen


Septische put ledigen

Een septische put ledigen.

Bij het ledigen van uw septische put, kunnen verschillende problemen en hoofdpijnen voorkomen. Het is een moeilijk proces dat het beste aan een professional overgelaten wordt, zodat u zich geen verdere zorgen moet maken.

Een septische put onderhouden en reinigen ofwel ook wel de beerput genoemd is essentieel om de put zijn werk goed te laten doen. Met een septische put wordt het afvalwater dat je thuis produceert gereinigd voordat het in een sloot of het riool terecht komt

Een septische put of beerput was steeds verplicht voor woningen die niet op de openbare riolering zijn aangesloten.

Sinds 1 januari 2016 geldt dit nu ook voor nieuwbouwwoningen die wel worden aangesloten op de openbare riolering.

Veel mensen geloven dat wanneer hun septische put vol is, de enige manier om de vieze geur en puinhoop te verwijderen is om het te legen.

U kunt immers al het afvalwater eruit pompen en de vaste stoffen kunnen op de bodem blijven liggen. Dit is dus een probleem, want dit afvalmateriaal kan in de afvoerbuizen terechtkomen, en u kunt dit er niet op de normale manier uitpompen.

Een professioneel bedrijf voor het legen van septische putten kan al het afval uit de tank pompen en laat geen ruimte voor de vaste stoffen om te blijven. Info over septische put ledigen

Feiten over Septische put ledigen

Deskundigen adviseren dat u niet zelf moet proberen de riolering te reinigen als het gaat om het legen van een septische tank.

Elke vorm van reiniging is gevaarlijk, dus moet u onmiddellijk contact opnemen met een professioneel bedrijf. Het handmatig reinigen van rioolwater kan leiden tot verontreiniging van uw grondwater en ook tot besmetting van andere ondergrondse waterbronnen. Professionals hebben de juiste apparatuur en weten hoe ze het afval correct moeten behandelen, dus u moet dit aan hen overlaten.

De lediging van uw septische put op regelmatige basis zorgt ervoor dat ongewenste zaken zoals een toilet dat niet meer vlot doorspoelt en onaangename geurhinder voorkomen kunnen worden. Te lang wachten om uw septische put te ledigen, kan ervoor zorgen dat er veel resten achterblijven die ervoor zorgen dat er verstoppingen komen in het openbaar rioleringsstelsel.

Zodra u professionals inhuurt om uw septic tank reparaties te doen, moet u ervoor zorgen dat u hen de juiste informatie verstrekt zodat zij weten hoe ze te werk moeten gaan. Ze moeten precies weten welke materialen ze moeten gebruiken, zo weten zij waar ze aan toe zijn.

Een gemiddelde septische put heeft een formaat van twee kubieke meter en is te gebruiken door een gezin tot vijf personen. Voor het ledigen hiervan moet u denken aan een bedrag tussen de € 100 en € 200 euro.

Gemiddeld zal dit ongeveer een kwartier tot een half uur duren. Bij grotere septische putten, of putten die heel moeilijk bereikbaar zijn, duurt het ledigen langer, wat invloed heeft op de prijs. De prijs kan dan oplopen tot € 250 of zelfs € 300 euro voor het ledigen van uw septische put. Na het ledigen dient de put eerst volledig met water gevuld te worden.

Pas daarna kunt u de put weer opnieuw in gebruik nemen.

Meer info over septische put ledigen nu op www.antwerpseruimdienst.be.

Tags

Septische Put Ledigen Antwerpen | Septische Put Ledigen |