Menu Sluiten

Kelders Leegmaken


Kelders leegmaken

Bij een overstroming of een waterstoot in een ondergelopenkelder is het belangrijk om eerst vast te stellen of al het water succesvol uitde woning is verwijderd. Een deel van het water zal natuurlijk naar deoppervlakte stijgen, terwijl een ander deel in de leidingen of andere systemenzal blijven staan. Dit type overstroming heeft meestal veel ernstiger gevolgendan een gewone overstroming. Daarom is kelders leegmaken uiterst belangrijk om verder onheil te voorkomen.

Zelfs als u de overstroming hebt gedicht en allesveilig is, kunnen er problemen met uw loodgieterssysteem ontstaan als het waternaar de oppervlakte stijgt, zoals een gesprongen leiding.

 

Een ander veelvoorkomend probleem na een overstroming in eenondergelopen kelder zijn traag weglopende leidingen.

Omdat het water zichlangzaam een weg baant door de leidingen, kan het meer tijd kosten om ze teverlaten. Als het water zich langzaam terugtrekt, kan het de muren van deruimte beschadigen. Dit betekent dat u kleine gaatjes in uw muren kunt hebben,waar het water in kan komen. Deze kunnen leiden tot een onaangename geur in uwhuis, omdat de schimmel geleidelijk aan uw muren vreet.

Je ziet het, kelders leeg maken in geval van overstroming of lekken is van wezenlijk belang en kan je best door een firma laten doen gespecialiseerd in ruimingen, herstellen van lekken of voorkomen van ontstoppingen.

Info over kelders leegmaken

Kennisbank over Kelders leegmaken

Een kelder komt niet zomaar onderwater te staan. Specialistenworden vaak gebeld met het verzoek om de kelder leeg te pompen en wanneer wijdan de vraag stellen hoe de kelder is vol komen te staan is dat voor de meestemensen niet duidelijk. Daarom stellen wij ook altijd voor om eerst ter plaatsete komen waarna er een inspectie kan worden uitgevoerd.

Indien u zelf eenindruk heeft waardoor het water in de kelder kan zijn ontstaan laat het dangerust aan de professional weten.

Hoe simpel het ook mag lijken, maar alleextra informatie die u aan hun verstrekt kan leiden tot een betere oplossing. Kelders leegmaken blijft essentieel in dergelijke gevallen.

 

Er is een groot aantal oorzaken aan te wijzen voor water opde keldervloer. De meest voorkomende is een foutieve afwatering rondom hetpand. Zoals al eerder is beschreven kan het regenwater bij een stortbui nietvan het pand wegstromen.

Het zoekt dan een weg naar het laagste punt en dat isde kelder. Ook een breuk in de riolering kan zorgen voor water op dekeldervloer. Deze vorm van lekkage is heel moeilijk te ontdekken, omdat hetalleen lekt als er water in het riool staat. Na het leegpompen van de kelder kan devloer wekenlang droog blijven, maar op een gegeven moment zal er toch weer watwater op komen te staan.

Meer info over kelders leegmaken nu op www.antwerpseruimdienst.be.

Tags

Kelders Leegmaken Antwerpen | Kelders Leegmaken |